Nieuws

Upcomming event

Pelt op de rooster

Noteer alvast zondag 28 augustus ’22 in julle agenda. Breng ons zeker een bezoekje tijdens onze eerste wedstrijd van dit jaar. 
Adres : Kerkstraat in Neerpelt Centrum

Meer info op https://peltopderooster.be/

 

Belgium fire & foodfestival 2022

Zet alvast zondag 11 september 2022 in jullie agenda! Ook ons team zal dit jaar terug deelnemen aan het Belgium fire & foodfestival. Supporters allemaal welkom natuurlijk
Meer info : https://www.firefoodfestival.be/

Lekker Werviks G3 Befree2enjoy

Koudgerookte gepekelde Zalm “Paster Pype” 30€/kg

Hendricus Fredericus Pype werd in 1845 geboren in Geluwe. Hij bracht zijn jeugdjaren door op het gehucht Ter Hand. Al snel wist hij dat hij priester wou worden. Na zijn priesterwijding in 1879 kwam hij in Nieuwpoort terecht. Enkele jaren later leerde hij in Oostende de visserij pas écht kennen. Als aalmoezenier van de vissers ontdekte hij hoe vis gepekeld en gerookt werd om te bewaren. Met dit weetje in ons achterhoofd starten we onze voorbereiding aan deze lekkernij. Onze zalm word verder afgewerkt met gebrand sesamzaad om de talrijke branden in de Wervikse geschiedenis te herineren en nagemarineerd met het typische blowersdrank :Noord-Franse calvados. Het resultaat: de overheerlijke zalm ‘Paster Pype’!